aroma zvuková lázeň

KŘIŠŤÁLOVÁ ZVUKOVÁ LÁZEŇ 432 Hz

s esenciálními oleji terapeutické kvality doTERRA

HARMONIZACE TĚLA  A DUŠE
 
 
Zvukové vibrace křišťálových mís, kalichu, zvonkoher a hlasu snadno prostupují tělem, uvolňují z něj napětí a stres a jemně jej uvádí do stavu relaxace. Je-li mysl roztěkaná a rozvířená, zvuková meditace je jednoduchou možností k jejímu zklidnění. Je to příležitost, jak alespoň na chvíli jen BÝT. Mysl se zklidňuje, regenerace těla může začít. Klid mysli je základním stavebním kamenem šťastného života, který přináší nadhled.
 
Jak to funguje? V běžném životě se naše mysl obrací zpravidla směrem k vnějšímu světu, naše pozornost se upíná k problémům, výkonům či úkolům, navíc rozbouřena různými emočními stavy. Proto ji není snadné rychle utišit. Klidné zvukové vibrace rezonančních nástrojů a lidského hlasu mohou pomoci nasměrovat pozornost jedním směrem, vnímat zvukové vlny, ponořit se do zvuku, nechat jej prostoupit tělem a přejít do stavu uvolnění mysli i těla.
 
Používám set křišťálových mís, kalich Zdroj života v tónu E a planetární zvonkohry Heola. Vše v ladění 432 Hz. Křišťálové mísy jsou léčivé a harmonizační nástroje vyrobené z 99,99% čistého křemičitého písku, který se taví na 4 000 °C. Roztavená hmota se lije do otáčející se formy. Vlivem odstředivé síly získává mísa svůj tvar. Horní okraj mísy se brousí na požadovaný tón – frekvenci. V propojení s lidským hlasem vznikají léčivé alikvótní tóny. Planetární zvonkohry Heola jsou ručně vyrobené z bukového dřeva s nádherným kosmicky křišťálovým zvukem. 
 
Pro zvukové lázně pečlivě vybírám několik druhů esenciálních olejů tak, aby společně vytvářely příjemnou kompozici, která spolu ladí. Nezřídka  vznikne i harmonizační esence v podobě roll onu. Tyto vybrané esenciální oleje terapeutické kvality, které se během „lázně“ kapou do dlaní, umocňují celý zážitek a poskytují možnost ještě hlouběji se naladit na sebe a opečovat se i vůní.
 
Aromaterapie je velmi příjemná přírodní metoda. Toto slovo se dá přeložit jako „léčení pomocí vůní“. Ve skutečnosti se při tomto druhu terapie používá synergických účinků esenciálních olejů (silic). Čisté esenciální oleje jsou vysoce koncentrované rostlinné látky. Získávají se z různých částí rostliny – květů, listů, stonků, semen, plodů, kůry, jehličí, kořenů a pryskyřice destilací vodní parou nebo lisováním za studena v případě citrusů. U člověka vůně působí skrze čichový nerv na limbickou část mozku, která ovládá naši náladu, emoce, paměť. Proto pouhé vdechování esenciálních olejů má léčebné účinky a může přinést rychlé uvolnění a relaxaci.